Інструменти доступності

Skip to main content
© Romankoff Development
meta name generator Joomla

Якщо подивитись на вихідний код сторінки Joomla-сайту, то між тегами <head> </head> можна побачити такий код:

<meta name="generator" content="Joomla! - Open Source Content Management" />

Навіщо потрібний meta name generator?

Це мета тег, який автоматично вставляється у ваш сайт на CMS Joomla. Сам по собі він не несе жодної цінності (у тому числі і для SEO-оптимізації сайту). Його створили розробники двигуна для того, щоб було видно, на якій саме CMS був зроблений даний сайт (мабуть, з метою реклами). Але є у цього і зворотний бік — це дуже полегшує «роботу» як самим хакерам, так і різному хакерському ПЗ (ботам), оскільки їм відразу стає ясно для якого двигуна їм потрібно буде шукати і використовувати вразливості. Для цього нам потрібно видалити це мета тег.

Як його видалити?

Раніше у своїх роботах я використовував для його приховування плагін під назвою «ByeByeGenerator» (і схожі на нього). Але як виявилося, все можна зробити набагато простіше без установок різних додаткових плагінів і компонентів - для цього потрібно зайти в адміністративний розділ Joomla, потім відкрити потрібний шаблон, а саме його головний файл index.php, після чого в межах тегів <head> </head> вставити наступний PHP код:

$this->setGenerator(null);

Зберігаємо зміни, про всяк випадок чистимо кеш, заходимо на сайт, оновлюємо сторінку. Потім, якщо ви поглянете у вихідний код сторінки, то побачите, що meta name generator зник.

Результат роботи коду — meta name generator успішно видалено з коду сторінки Joomla
Результат роботи коду — meta name generator успішно видалено з коду сторінки Joomla

Отже, можна зробити висновок, що мета тег meta name="generator" несе в собі як інформативну, так і рекламну функції. Ви можете видалити тег, якщо не бажаєте, щоб він відображався у коді вашого сайту, проте це не є необхідним з точки зору SEO. Якщо у вас щось не вийшло, або виникли питання — не соромтесь мені їх задавати. Якщо ця стаття стала вам у нагоді — поставте їй 5 зірок та поділіться нею у соціальних мережах.

Коментарів: 0

Коментувати можуть лише авторизовані користувачі